Elektrisk poolvärmare

Elektrisk poolvärmare

Pahlen elvärmare

Elektrisk poolvärmare.

En elvärmare till pool ansluts enkelt till befintligt elnät som sedan ger full effekt dygnet runt. poolvattnet strömmar genom elvärmaren och värms upp av elvärmarens elpatron.

Pahlens Elvärmare är små och kompakta och kan installeras till alla typer av pooler eller spa, spamodellen passar bra till en badtunna som skall hållas varm året runt.

Värmarens effekt

Ju större effekt värmaren har desto bättre värmer den och desto lägre blir driftskostnaderna. Det kan vara lätt att förbise driftskostnaderna för att snåla vid inköp av värmare, driftkostnaderna blir högre med en för liten värmare.
Därför bör du prioritera högre effekt när du inhandlar en ny elektrisk poolvärmare till din pool.

Värmeelement

De flesta elektriska poolvärmare är så kallade genomströmning värmare där bassängvattnet flödar igenom den. Därför bör också värmeelementets kvalitet beaktas när du väljer elektrisk värmare till din pool.

Poolens storlek

Storleken på en pool spelar en stor roll i hur varmt det kan bli med en elektrisk poolvärmare, till exempel värms en pool på 50 000 liter långsammare och blir inte så varm som en 20 000 liters pool, oavsett vilken typ av värmare du använder. Eftersom elektriska poolvärmare är inte lika ekonomisk som en luftvärmepump, elvärmaren är bäst lämpade för över mark och i markpooler upp till 20 000 liter.

Uppvärmningstid

Hur lång tid tar det att värma en pool då?
Rent teoretiskt kan man säga att 1 000 L vatten värms med 1°/tim med 1,2 kW, en elvärmare på 6 kW värmer en pool på 20 000 L med 1° på 5 tim.

Saltgenerator

Att tänka på om du har en saltgenerator kopplad till din pool.
En saltgenerator arbetar med salt i vattnet som omvandlas till “klor”, saltet angriper värmeelementet som snabbt blir obrukbar, därför skall du välja en värmare med ett värmeelement av Titan, titanvärmarna kostar mer i inköp men håller då andra sidan länge.

Share this post


Väntelista Vi informerar dig nä produkten åter finns i lager, vänligen ange din mail nedan.