-17%

Solarboard Solpanel pool

0 out of 5

Rek pris 2,400.00 kr
Vårt pris 1,990.00 kr

Solarboard solpanel pool

Lagerstatus: Skickas inom 1-3 dagar från externt lager SKU: SF-1923 Kategori:

Solarboard solpanel pool

Med en SolarBoard från Swim & Fun värmer du snabbt upp badvattnet i trädgårdspoolen till en behaglig temperatur. SolarBoard ökar vattentemperaturen med upp till 5 °C, beroende på antalet soltimmar och solens styrka. Solvärmaren lämpar sig speciellt för mindre trädgårdspooler med filtersystem, och kan ställas upp individuellt eller flera sammankopplade.

Stödbenen på SolarBoard ger den optimala vinkeln på 30° för att fånga så mycket av solens värmande strålar som möjligt.

När det kalla vattnet leds genom interna rörsystemet värms det upp av solens strålar och leds därefter tillbaka till trädgårdsbassängen. Uppvärmningen beror på antalet soltimmar och styrkan på solljus, liksom vattenflödet.

Vi rekommenderar användning av ett bypass-kit (1572) och sommaröverdrag med termofunktion för att minimera värmeförlusten i mesta möjliga mån. Ett bypass-kit ger dig möjlighet att leda vattnet utanför solvärmaren på natten och mulna dagar när solen inte tittar fram så ofta. Om det uppvärmda vattnet leds genom solvärmaren på natten kyls det snabbt av och så måste du börja om från början nästa dag.

Det är också en bra idé att skydda vattenytan med ett termiskt överdrag, för att minska värmeförlusterna från ytan. Och ju mer du kan skydda trädgårdsbassängen mot vinden, desto bättre. Vinden har också en avkylande effekt på vattnet.

Vid hopkoppling av flera SolarBoards måste du också använda bypass-kitet.

Denna SolarBoard kan användas för både integrerade, begravda och fristående pooler.

Specifikationer:
Artikelnummer: 1923
Mått (L x B x H): 110 x 69 x 14 cm
Maximalt tryck: 1 bar vid 20 °C
Vattenmängd: max 10 000 l/h
Uppsamlad vattenmängd: 15 L

Du kanske också gillar …