-13%

Kamin badtunna 40 kW självcirkulerande

Rek pris 11,900.00 kr
Vårt pris 10,400.00 kr

Lagerstatus: Endast hemleverans / Leveranstid ca: 2 veckor SKU: Kamin badtunna 40 Kategori:
Poolvärmare 40 kW
This item: Kamin badtunna 40 kW självcirkulerande
Rek pris 11,900.00 kr
Vårt pris 10,400.00 kr
Rek pris 11,900.00 kr
Vårt pris 10,400.00 kr
Rökrör förlängning
Rökrör förlängning 150 mm
-
+
450.00 kr
Värmeskydd skorsten kamin
Värmeskydd skorsten kamin
-
+
890.00 kr
Monteringspaket kamin
Monteringspaket kamin

Tillfälligt slut

-
+
640.00 kr

Kamin badtunna 40 kW självcirkulerande

Detta är vår storsäljare som också levereras i våra paketlösningar. Den optimala lösningen för badtunnan som ger otroligt snabb uppvärmning, lätt att använda och ger gott om utrymme i tunnan men en snabb uppvärmning. Kaminen levereras med 2 meter rostfritt rökrör.

Kaminen är självcirkulerade vilket betyder att du inte behöver en pump för att få cirkulation, för att få denna funktion krävs att kaminen står på samma marknivå som badtunnan.

Effekten som kaminen levererar är helt beroende på den värmande ytan, ytan mellan vatten och de heta rökgaserna.
Ju större värmande ytan desto mindre värme går till spillo genom skorstenen, mer värme leds alltså ut i vattnet till badtunnan.

En unik konstruktion där den heta röken passerar 2 st vattenmagasin innan den går ut i rökröret, detta ger maximal effekt med mindre åtgång på ved. Kaminen rymmer hela 70 liter vatten med 2.8 m2 värmande yta.

Kaminen är försedd med en avtappningsventil som gör det möjligt att tömma kaminen på vatten, detta eliminerar frostskador.

kamin badtunna

Monteras kaminen enligt skiss ovan behöves i ingen cirkulationspump, vattnet hettas upp i kaminen och börjar cirkulera samtidigt som poolen värms effektivt, ingen el behövs anslutas.

Teknisk specifikation

  • Placering: Utanför tunnan
  • Effekt: 40 kW
  • Vikt: 55 Kg
  • Bredd: 490 mm
  • Längd: 680 mm
  • Höjd: 680 mm
  • Material: Marinaluminium
  • Rökrör: rostfritt 2 meter
  • Slanganslutning vatten: 50 mm utvändig rörstos

Vattenkvalitet och poolvärmare i aluminium.

Låt aldrig gammalt poolvatten ligga kvar en längre tid i kaminen då detta kan påverka kaminen negativt och förkorta livslängden avsevärt.

Står kaminen oanvänd under en tid kan det vara bra att spola ur den med rent vatten. Denna procedur underlättas om en bypass koppling är monterad, då kan ventilerna stängas varvid värmaren lätt spolas ur.

Tänk även på att för hög koncentration av klor kan orsaka frätskador, så kontrollera nivåerna ofta och koppla tillfälligt bort kaminen då poolen chock kloreras.

Aluminium har mycket god korrosionshärdighet i flertalet miljöer, vilket beror på att metallytan i atmosfär och vatten överdras med ett korrosionshämmande oxidskikt. I starkt alkalisk (pH > 10) eller mycket sur (pH < 2) miljö ger oxiden inget skydd, varför aluminium då angrips snabbt. Att hålla koll på vattnets alkalitet är ett bra råd då ett felaktigt värde kan skada även rostfria produkter i poolen.

Du kanske också gillar …