-10%

Kamin badtunna 35 kW självcirkulerande

Rek pris 10,200.00 kr
Vårt pris 9,200.00 kr

Kamin badtunna 35 kW självcirkulerande

Lagerstatus: Endast hemleverans / Leveranstid ca: 2 veckor Artikelnr: Kamin badtunna 35 Kategori:

Kamin badtunna 35 kW självcirkulerande

Effektiv vedkamin speciellt anpassad för badtunnor.
Den optimala lösningen för badtunnan med snabb uppvärmning, lätt att använda och ger gott om utrymme i tunnan men en snabb uppvärmning. Kaminen levereras med 2 meter rostfritt rökrör.

Kaminen är självcirkulerade vilket betyder att du inte behöver en pump för att få cirkulation, för att få denna funktion krävs att kaminen står på samma marknivå som badtunnan.

En unik konstruktion där den heta röken passerar 2 st vattenmagasin innan den går ut i rökröret, detta ger maximal effekt med mindre åtgång på ved. Kaminen rymmer hela 52 liter vatten med 2.1 m2 värmande yta.

Askan som bildas samlas i en asklåda som du enkelt tömmer.

Frontluckan är försedd med spjäll för att enkelt juste draget i kaminen, den gör det enklare att hålla önskad temperatur i badtunnan.

Kaminen är försedd med en avtappningsventil som gör det möjligt att tömma kaminen på vatten, detta eliminerar frostskador.

kamin badtunna

Monteras kaminen enligt skiss ovan behöves i ingen cirkulationspump, vattnet hettas upp i kaminen och börjar cirkulera samtidigt som poolen värms effektivt, ingen el behövs anslutas.

Teknisk specifikation

  • Placering: Utanför tunnan
  • Effekt: 35 kW
  • Vikt: 48 kg
  • Bredd: 410 mm
  • Längd: 680 mm
  • Höjd: 660 mm
  • Material: Marinaluminium
  • Rökrör: rostfritt 2 meter
  • Slanganslutning vatten: 50 mm utvändig rörstos
  • Max vedlängd: 50 cm

Vattenkvalitet och poolvärmare i aluminium.

Låt aldrig gammalt poolvatten ligga kvar en längre tid i kaminen då detta kan påverka kaminen negativt och förkorta livslängden avsevärt.

Står kaminen oanvänd under en tid kan det vara bra att spola ur den med rent vatten, aggressivt vatten kan skada kaminen.

Tänk även på att för hög koncentration av klor kan orsaka frätskador, så kontrollera nivåerna ofta och koppla tillfälligt bort kaminen då poolen chock kloreras.

Aluminium har mycket god korrosionshärdighet i flertalet miljöer, vilket beror på att metallytan i atmosfär och vatten överdras med ett korrosionshämmande oxidskikt. I starkt alkalisk (pH > 10) eller mycket sur (pH < 2) miljö ger oxiden inget skydd, varför aluminium då angrips snabbt. Att hålla koll på vattnets alkalitet är ett bra råd då ett felaktigt värde kan skada även rostfria produkter i poolen.

Du kanske också gillar …