-36%

PVC lim Cepex 125g

Rek pris 90.00 kr
Vårt pris 58.00 kr

PVC Lim för att sammanfoga PVC rör och kopplingar.

Förpackning: Tub 125 gram.
PVC lim finns även i större förpackning med appliceringspensel 240 gr.

Lagerstatus: Tillfälligt slut SKU: SF-1915 Kategorier: , , , , ,

PVC lim N-30 125 ml för sammanfognings av PVC rör och kopplingar.

Bruksanvisning för PVC lim:

Förberedelse av ytorna som skall limmas: Om rörändarna och muffarna inte överensstämmer med följande bilder, skall de fasas och gradas. Om rören inte fasas noggrant, erhålls ingen stabil och tät limning.

Förbehandling: Avlägsna all grov smuts från ytan som skall limmas (utsidan på rörändan, insidan på muffen) med en pappersservett. Mät därefter kopplingens insättningsdjup och markera det på rörändan så att mängden lim som skall appliceras och korrekt insättning av röret kan kontrolleras.

Rengör slutligen röret med hjälp av en pappersservett och Tangit rengöringsmedel. Spruta Tangit rengöringsmedel på en vit pappersservett och rengör de torra ytorna som skall limmas från allt fett och smuts. Använd ett nytt papper för varje rengöring. Ytor som rengörs med Tangit rengöringsmedel måste vara torra innan limmet appliceras.

Limning:  Det bör sakta rinna av en pinne som hålls i en vinkel. Applicera ett jämnt lager lim i axiell riktning, först på insidan av muffen och sedan på röret. Applicera limmet tunt på muffen (för att undvika att det bildas skadliga upphöjningar inne i röret), men rikligt på rörändan. Tangit kan täta öppningar som orsakats av rörtoleranser på upp till +0,2 mm, i överensstämmelse med DIN16970.

Stoppa in röret i muffen tills det tar stopp eller så djupt röret når, utan att vrida/luta det. Håll i flera sekunder, tills limmet börjar torka. Från DN 150 och uppåt underlättas insättningen om man använder en rörskarv. Torka därefter bort överflödigt lim med pappersservett.

På grund av den korta härdningstiden måste komponenterna passas in exakt, senast 4 minuter efter applicering. Eftersom det tar längre tid att applicera Tangit från tuber, bör tuber inte användas på rördimensioner på över DN 80. Från dimensionen DN 80 och uppåt skall limmet appliceras samtidigt på röret och muffen av två personer.

Öppettiden för limmet, d.v.s. från och med att man påbörjar appliceringen till och med att man passar in delarna, beror på den omgivande temperaturen och/eller tjockleken på det applicerade limmet. Med en limtjocklek på 1 mm bör delarna passas in inom följande tider: 20o C = 4 min 25o C = 3 min 30o C = 2 min 40o C = 1 min >40o C = <1 min.

Rören bör inte flyttas de första 5 minuterna efter limningen. Vid temperaturer under 10o C bör det utökas till minst 15 minuter. Rören bör läggas ner i diket efter 10 till 12 timmar. Fyllning av rörledningarna och tryckprovning vid ett provtryck på 1,5 x PN bör inte göras tidigare än 24 timmar efter den senaste limningen. Om ledningen skall laddas med drifttrycket, skall en minsta vänteperiod på en timme per bar iakttas. Om ledningarna inte skall tas i bruk omedelbart, rekommenderas att de sköljs igenom noggrant och får stå fyllda med vatten

Du kanske också gillar …