-21%

Backventil PVC 32 mm pool

0 out of 5

Rek pris 240.00 kr
Vårt pris 190.00 kr

Backventil PVC 32 mm.

32mm + 32 mm, limmas i båda ändarna.

Lagerstatus: Tillfälligt slut SKU: PW-C962.CHN.032 Kategorier: , ,

Backventil PVC 32 mm

Invändig 32 mm för limning av pvc rör eller slang.

Vanligtvis installeras en backventil i poolens cirkulationssystem för att hindra vatten från att flöda bakåt i systemet när pumpen är avstängd.

Monterar du t.ex filtersystemet ovanför poolen krävs en backventil som förhindrar att systemet töms på vatten då pumpen stannar.

Det blir allt vanligare med automatiska kloreringssystem som t.ex saltgenerator. Den koncentrerade klorhalten som släpps ut från dessa enheter ska inte strömma genom din poolutrustning och därför installeras enheten som den sista enheten innan vatten returneras till poolen. För att förhindra att vattnet stöts upp genom systemet efter att pumpen är avstängd, måste en backventil installeras precis före kloreringssystemet.

Solpanel – De flesta solpaneler installeras på husets tak ovanför pumpen. För att fånga solens värme effektivt måste rören i solpaneler vara fulla med vatten kontinuerligt. Utan en backventil för att stoppa bakåtflödet suger vattnet i röret ner när pumpen stängs av. Backventilen ska installeras i röret upp till solpanelerna.

Max 16 bar
Max 60°C

Du kanske också gillar …