Solfångare för att värma poolen

Solfångare för att värma din pool

Solvärme ett effektivt sätt att värma poolen

Solenergi är det mest effektiva och ekonomiska sättet att värma din pool. Jämfört med konventionella poolvärmare som värmepumpar har solvärmesystemen en snabb avkastning på investeringar. Och om du för närvarande inte värmer upp din pool, kan ett solvärmesystem erbjuda ett billigt sätt att förlänga din poolsäsong, startar tidigare på våren och sträcker sig senare till hösten. Varför inte utnyttja din investering i en pool genom att lägga till ett energieffektivt solvärmesystem till din pool?

Hur bra fungerar solvärme?

Ett solvärmesystem kommer, förutsatt att det är korrekt dimensionerat och har installerats korrekt, att höja din poolvattentemperatur med 4-6 °C och förlänga din badsäsong. För att maximera värmen måste solpanelen exponeras för solljus så länge som möjligt. På regniga dagar och på natten måste solpanelen stängas av så att ditt poolvatten inte kyls av

Solfångare för att värma poolen

Manuell styrning eller automatik

Det finns två olika sätt att styra värmen, manuella system och helt automatiserade. På de automatiska ställer du in önskad vattentemperatur på soltaket och när solenergi är tillgänglig hos solfångare, avleder en automatisk motoriserad ventil vattnet genom solfångare och bär solens värme tillbaka till poolen. Denna process fortsätter tills poolens filterpump stängs av för dagen eller önskad pooltemperatur har uppnåtts.

Ett solvärmesystem kan manövreras genom att helt enkelt använda en 3-vägsventil. Bypass koppling basicSystemet är antingen på eller av. Även om den här enkla metoden är säkrast har den vissa nackdelar, det första problemet är prestanda. Om det finns flöde genom panelerna i kallt, regnigt eller på annat sätt dåligt väder är inte bara systemet utan värme, det kan faktiskt kyla poolen. Nettoresultatet kan vara en pool som är faktiskt kallare än den nästa dörren på grund av överdriven värmeförlust.

Nästa dilemma är värmekontroll. Under vissa tider producerar systemet mer daglig värmeingång till poolen än vad som verkligen behövs, vilket kan resultera i en pool som är för varm. Även om detta kan tyckas vara ett lyxproblem så kanske det inte heller är önskvärt att dyka i en 50 gradig pool. Automatiska system gör allt lättare.Solpanel automatik
Användningen av ett automatiskt styrsystem automatiserar solvärmesystemet fullt ut med hjälp av en mikroprocessorbaserad differentialstyrning, sensorer på taket och i poolvattnet och en motoriserad ventil för att rikta vattenflödet.

När kontrollen detekteras via en sensor på taket att panelerna är 5-10 ° varmare än poolen, aktiverar kontrollen motorns ventil och vrider sig till ”Solpanel på” läget.

När den önskade temperaturen har nåtts eller paneltemperaturen sjunker under pooltemperaturen stängs solsystemet av och roterar ventilen till ”Solpanel av” -läget.

Hur värms vattnet från solen

Ställ in önskad vattentemperatur och en sensor bestämmer när systemet slås på och börjar värma vatten
Din poolpump skickar kallt vatten från poolen genom en serie kanaler i solfångare
som använder solens energi för att värma upp ditt svala poolvatten när det rör sig genom panelerna, sedan återförs vattnet till poolen med en märkbar temperaturförstärkning.
Soluppvärmt vatten strömmar tillbaka till din pool tills det värms upp till önskad temperatur

 

Var kan jag placera solpanelen?

Solpanelen kan placeras på marken. Undvik att placera panelen där många rör sig, eftersom det inte rekommenderas att man går på solpanelen. Solpanelen kan också monteras på en vägg eller på ett tak. När den är monterad bör panelen helst vara i söderläge och lutas i 300 till 450 graders vinkel. Vänd inte panelen norrut, eftersom panelen då inte kommer att generera tillräckligt med värme.

Ecoline solvärmesystem

Ecoline solvärmesystem för pooler kommer med förstklassiga Tysktillverkade solfångarpaneler designade och anpassade för Nordiska förhållanden.

Dessa nydesignade solpanelerna levereras med en extraordinär fabriksgaranti på hela 35 år. De är tillverkade för att klara extremt tuffa väder och för att stå emot allt som naturen kan utsätta dem för. Extremt hållbar (UV-beständig) HDPE plast, ett enastående material med bevisad lång livslängd.

Ecoline solvärmesystem ger maximal effektivitet och rätt temperatur för din pool. Njut av en varm och behaglig pooltemperatur med Ecoline solvärmesystem. Det är en självklar investering som drivs av solens fria energi och det är ditt bidrag till att skydda miljön.

solpanel pool

Solpanel

Har du frågor? Tveka inte att kontakta oss.

    Väntelista Vi informerar dig nä produkten åter finns i lager, vänligen ange din mail nedan.