Poolpump

Poolpump

En poolpump är hjärtat av poolsystemet, precis som din motor är hjärtat av din bil. Din poolpump är en nyckelkomponent i filtreringsprocessen.

Pumpen spelar en viktig roll för att hålla din pool i god hälsa. Det är viktigt att pumpa vatten i en kontinuerlig cykel, från poolen genom filtret och det kemiska behandlingssystemet (om det är installerat) och tillbaka till poolen igen via returlinjen i poolväggen.

Välja rätt poolpump

När du väljer poolpump skall du säkerställa att hela poolens vattenmängd skall cirkuleras 2-3 gånger per dag. I vanliga fall skall poolpumpen göra det på cirka 8 timmar.

Om du till exempel har en pool med 50 kubikmeter beräknas pumpens erforderliga effekt enligt följande: 2 x 50 m3 = 100 m3 – 100 kubikmeter måste cirkuleras på en dag. Beräkning: 100 m3 / 8 h = 12,5 m3/tim – poolpumpen måste därför ge minst 12,5 kubikmeter per timme.

Tänk även på att poolpumpen skall vara anpassad till filtret, en för liten pump kan ge försämrad filtrering och en för stor pump i förhållande till filtret kan i värsta fall göra så att filtret spricker.

Vi har poolpumpar från ledande tillverkare som Speck, Pahlen, Hydro-S, Saci, Mega, Hayward och Swim-Fun.

Väntelista Vi informerar dig nä produkten åter finns i lager, vänligen ange din mail nedan.