Fynd

Poolpump WaterVISE 1 fas

10,088.00 kr11,450.00 kr

Pahlen WaterVISE 0,25–1,10 kW

SKU: N/A Kategori:
Rensa

Poolpump Pahlen WaterVISE (1 fas 230V)

Pahlens WaterVISE-serie med cirkulationspumpar är en bronspump omdesignad från grunden. Det nyutvecklade pumphuset har gett oss en pump med 30% bättre prestanda än våra tidigare modeller av bronspumpar, och därmed en mycket energieffektivare alternativ för slutkonsumenten. Ett stort förfilterhus i kraftig thermoplast håller totalkostnaden nere något, än om man tillverkat hela pumpen i brons, och dess nya vridbara design underlättar jobbet för installatören. Förfilterhusets övre halva är roterbart och erbjuder sju olika inloppspositioner som underlättar installationen av inkommande poolvatten, utan att tappa flöde eller riskera turbulens med medföljande kavitationer.

WaterVISE kommer med dubbla avtappningspluggar, en i pumphuset och en i förfilterhuset, för enkel och säker urtappning inför vintern. Den nya smarta låsanordningen till det genomskinliga förfilterlocket underlättar inspektion och tömning av förfilterkorgen.

Pumphus av brons, pumpaxel av rostfritt syrafast stål och förfilter i termoplast.

Förfiltret på WaterVISE har ett lätt avtagbart, transparent genomskinligt lock, vilket underlättar vid kontroll av skräp i silkorgen.
Flexibel och kompakt installation med upp till sju olika inloppspositioner. 2″ koppling.
Pumpen är avsedd för drift i pooler med klordesinfektion (organiskt, oorganiskt klor). Pahlén kan ej garantera pumpens livslängd i drift med andra typer av desinfektionsmedel.

Energioptimering

Tack vare det väldesignade pumphuset så får man ut mera flöde per watt elektricitet, vilket medför att man kan gå ner i motoreffekt genomfört med andra modeller av poolpumpar. Detta medför en energibesparing med 100-200W / timme, som i sin tur medför kostnadsbesparingar på elräkningen med uppemot 1000 kr / säsong, beroende på elavtal och längd på badsäsongen. Det lönar sig alltså snabbt för slutkunden att kosta på sig en WaterVISE till skillnad från ex en billigare men inte lika energisnål plastpump.

Exempel

Pool 3×6 m med ett 400-sandfilter används normalt en 0,37kW poolpump, med en WaterVISE så kan man ta en 0,25kW.

Pool 4×8 m med ett 500-sandfilter används normalt en 0,55kW poolpump, med en WaterVISE så kan man ta en 0,37kW.

Pool 5×10 m med ett 600-sandfilter används normalt en 0,75kW poolpump, med en WaterVISE så kan man ta en 0,55kW.

Egenskaper

• Pumphus och pumphjul av brons
• Pumpaxel av rostfritt syrafast stål
• Högklassiga motorer
• Flexibelt förfilter möjliggör olika inloppspositioner
• Hög prestanda/energieffektivitet
• Reducedrade ljudnivåer
• Certifierad och provad av tredje part

pdf infoblad PDF manual