Poolfilter

Poolfilter

Ett poolfilter är en anordning som används för att ta bort smuts, skräp och föroreningar från poolvatten. Det är en viktig komponent i en pools cirkulationssystem och hjälper till att upprätthålla rent och klart vatten.

Det finns olika typer av poolfilter på markanden, inklusive sandfilter, patronfilter och UV-filter.

  • Sandfilter har en tank fylld med sand som filtreringsmedium. Vatten trycks genom sanden, som fångar upp partiklar och föroreningar, och sedan återförs rent vatten till poolen.
  • Patronfilter använder en veckad filterpatron för att fånga upp smuts och skräp från vattnet. Patronen kan tas bort och rengöras med jämna mellanrum, eller så kan den behöva bytas ut.

  • UV filter används altid tillsammans med ett sandfilter eller patronfilter då det endast till viss del dörrar batterier och eliminerar algtillväxt.

Sandfiltret som är mest populärt på grund av deras enkelhet och effektivitet. Du kan med fördel byta ut sanden mot andra typer av filtermedia som filterbollar och glas.

Filterbollarna filtrerar bort mindre partiklar som sanden annars släpper igenom, filterglas filtrerar bättre än sanden och har betydligt längre livslängd och byta vanligtvis i samband med att man byter sandfilter.

Vilken typ av poolfilter som du än använder är det viktigt att regelbundet rengöra och underhålla det för att säkerställa optimal filtrering och vattenkvalitet i poolen.

Poolfilter

Sandfilter

sandfilter meny

Sandfilter
paket

Väntelista Vi informerar dig nä produkten åter finns i lager, vänligen ange din mail nedan.