Poovärme

Poolvärme är processen att höja temperaturen på en pool för att göra den mer behaglig att bada i.

Det finns olika sätt att värma upp en pool, inklusive soluppvärmning, värmepumpar och ved- eller elektriska uppvärmningssystem.
Soluppvärmning är en populär och miljövänlig metod som blivit mer intressant när elpriset stiger, där man utnyttjar solens energi för att värma upp poolvattnet. Det kan göras genom att installera solfångare på taket som absorberar solenergin och överför den till poolvattnet.

Värmepumpar är en annan vanlig metod för poolvärme. En värmepump tar energi från omgivande luft och använder den för att värma upp poolvattnet. Det är en energieffektiv metod och kan både värma och kyla poolvattnet.

Elvärmare är också ett alternativ för poolvärme. Detta alternativ kan värma poolvattnet snabbt och effektivt, men kan vara dyrt i drift.

Valet av poolvärmeberor på olika faktorer som klimat, önskad temperatur, poolstorlek och budget. Det är viktigt att välja en metod som är energieffektiv och hållbar för att minimera driftkostnaderna och miljöpåverkan.

Varför skall jag välja en värmepump till min pool?

Det finns flera fördelar med att välja en värmepump till din pool:

1. Energibesparing: En värmepump kan vara betydligt mer energieffektiv än andra uppvärmningsalternativ. Istället för att generera värme direkt använder den befintlig värme i luft eller mark och omvandlar den till användbar värmeenergi för att värma upp poolen. Detta kan resultera i betydande energibesparingar och lägre driftskostnader jämfört med att använda t.ex. el- eller gasvärmare.

2. Miljövänlig: Genom att använda befintlig värmeenergi istället för att generera ny värme bidrar en värmepump till att minska koldioxidutsläppen och belastningen på miljön.

3. Konstant temperatur: En värmepump kan bibehålla en stabil och konstant temperatur i poolen, vilket ger en behaglig badupplevelse och förlänger badsäsongen. Du behöver inte vänta på att solen ska värma upp vattnet eller oroa dig för att det svalnar under natten.

4. Lång livslängd: Värmepumpar är vanligtvis konstruerade för att vara hållbara och ha en lång livslängd. Genom att välja en värmepump av hög kvalitet och sköta om den på rätt sätt kan du förvänta dig att den ska fungera effektivt och pålitligt under många år.

5. Automatiserad drift: De flesta värmepumpar kan kopplas till en automatisk styrningssystem som övervakar och reglerar pooltemperatur och drifttid. Detta gör det enkelt att hålla rätt temperatur i poolen utan att behöva manuellt justera inställningar.

Sammanfattningsvis kan en värmepump till poolen vara ett kostnadseffektivt, miljövänligt och pålitligt sätt att värma upp din pool och förlänga badsäsongen. Det är viktigt att välja en värmepump som är dimensionerad för din poolstorlek och att följa tillverkarens rekommendationer för installation och underhåll. Se våra värmepumpar här

Pahlen poolvärmepump
Solpanel OKU Premiumpaket 2

Vad är fördelarna med solvärmare?

Solfångare för pooler är ett sätt att värma upp poolvattnet genom att använda solenergi.

Den vanligaste metoden är att installera solfångare på taket eller i närheten av poolen. Dessa solfångare består av en serie rör eller plattor som absorberar solenergi. När solen skiner på solfångaren, värms vattnet i rören eller plattorna upp och cirkuleras sedan tillbaka till poolen.

Solfångarna kopplas vanligtvis till poolens befintliga cirkulationssystem där man vid varmt och soligt väder leder vattnet genom panelerna.

Fördelarna med solvärme för pooler är en miljövänlig och kostnadseffektiv metod för pooluppvärmning. Solenergi är en förnybar resurs och solvärme kommer inte med de löpande kostnaderna för att driva en traditionell poolvärmepump eller gasvärmare.

Det är viktigt att notera att solvärmen kan vara beroende av väderförhållandena och säsongen. Soliga dagar och varmt väder ger bättre effektivitet och uppvärmningseffekt än molniga dagar eller kallt väder. Ett automatiskt styrsystem är att föredra för att slippa hantera detta manuellt. Solfångarna kan annars få motsatt funktion och snabbt kyla ner poolen, om du glömmer stoppa flödet under natten.

Se våra alternativ på solvärme

Väntelista Vi informerar dig nä produkten åter finns i lager, vänligen ange din mail nedan.