-25%

Nivåvakt pool Pahlen

Rek pris 7,650.00 kr
Vårt pris 5,750.00 kr

Nivåvakt pool Pahlen

Lagerstatus: Skickas inom 1-3 dagar från externt lager SKU: P-11250 Kategorier: ,

Nivåvakt pool Pahlen

Automatiska påfyllning av poolvatten, du behöver alltså inte oroa dig för att vattennivån understiger bräddavloppen om du skulle vara bortrest.
Nivåvakten kan monteras i alla typer av pooler, spabad och dammar mm. Justerbar vattenpåfyllningstid och försedd med varningslampa.

Kompletteras med magnetventil för vattenanslutning.

Men en nivåvakt så behöver man inte hålla manuell koll på vattennivån i bassängen.

En flottör monteras i bräddavloppet och trimmas in på den nivå som är önskat vattendjup. Flotten slår till när vattennivån sjunker och skickar då en signal till styrenheten, som med viss fördröjning sedan öppnar en (magnetventil köps separat) som sitter ansluten på en vattenledning från fastigheten/vattennätet. När magnetventilen öppnas så släpper den på färskvattnet som sedan kommer ut genom en punkt i bräddavloppet. När vattennivån är på önskad nivå så klickar flottören till igen och skickar en signal till styrenheten att stänga magnetventilen och därmed stannar påfyllningen av vatten.
Fördelen med en nivåvakt är att man minimerar risken att vattennivån sjunker okontrollerat och att poolutrustning då annars skulle tagit skada pga torrkörning.

Inkluderat i paket

Art.nr 11250 Elektronisk nivåvakt inkl. nivågivare. Inbyggd säkerhetsfunktion med programmerbar påfyllningstid för magnetventil.

Se även komplett paket med magnetventil och fäste för bräddavlopp

 

PDF manual