-18%

Filter System Pro 500

0 out of 5

Rek pris 7,600.00 kr
Vårt pris 6,200.00 kr

Filter System Pro 500

Max. poolstorlek liter: 40 000
Pumpeffekt: 600 W

Lagerstatus: Skickas inom 1-3 dagar från externt lager SKU: SF-1042 Kategorier: , ,

Filter System Pro 500

Filter System Pro 500 Classic är det perfekta filtersystemet för att hålla poolvattnet fräscht och inbjudande. Filtreringssystemet rengör och cirkulerar poolvattnet fem gånger per dygn, vilket betyder att du kan minska på användningen av vattenvårdande produkter och rengöring, och istället lägga mer tid på att bada och njuta.

För att hålla poolvattnet fräscht måste det cirkuleras och renas kontinuerligt. Detta kompakta filtersystem är komplett och lämpligt för swimmingpooler och trädgårdspooler på upp till 40.000 liter.

Filtersystemet består av en filtertank i väderbeständigt material och en stark självsugande pump, som monteras på den medföljande monteringsplattformen. Pumpen är utrustad med ett förfilter, som är en extra praktisk lösning i samband med backwash (returspolning ,rengöring av filtermaterialet). Tydliga instruktioner på toppventilen gör systemet enkelt att hantera, och trycket i tanken under drift kan snabbt läsas av på den integrerade manometern.

Tillbehör: UV-ljus och bottensug
Det är möjligt att montera UV-lampor som gör att alger och sporer kan elimineras från vattnet utan användning av kemikalier. För detta används UV-ljussystem 18W inkl. behållare (art.-nr 1604).

Filtersystemets pump gör det också möjligt att dammsuga poolbotten med bottensugen på teleskopstång (art-nr 1513 och 1515). Bottensugen kopplas till anläggningen via skimmern, antingen med en sugslang (art.-nr 1525) eller en standardpoolslang (art.-nr 1542).

Filtermaterial

Som filtermaterial kan man använda antingen Filterballs eller sand.
Filterballs (art.-nr 1069): Förutom en hög filtreringskapacitet (ned till 10 micron) är Filterballs vattensparande, eftersom man inte behöver genomföra kontinuerlig returspolning. Istället räcker det att du tvättar Filterballs i tvättmaskinen (utan tvål), eller för hand, när säsongen är över. Jämfört med andra filtermaterial ger Filterballs ett minimum av vattenmotstånd, vilket resulterar i ett högre vattenflöde. Detta innebär att filtersystemet kan cirkulera allt poolvatten snabbare, vilket i sin tur innebär lägre energiförbrukning. En annan stor fördel är Filterballs låga vikt. Det är goda nyheter för din rygg när filter tanken tömmas. 100 g Filterballs motsvarar hela 3,57 kg sand.
Filtersand (art.-nr 1760): Sand är historiskt det mest använda filtermaterialet. Och det på goda grunder. Det naturliga materialet fångar upp partiklar ned till 40 micron. Däremot är sand, och särskilt våt sand, väldigt tungt. Det rekommenderas därför att filtersystemet står på den avsedda platsen innan sanden fylls i tanken. Sand kräver också att man kontinuerligt och minst 2–4 gånger per månad gör en backwash (returspolning) för att rengöra sanden. Detta innebär att det går åt mer vatten när du väljer sand som filtermaterial. Till en pool med 30-40 000 liter vatten går det åt mellan 180 och 240 liter vatten per backspolning/returspolning.

Kraftfull pump och stor filtertank
Med systemet följer en kraftfull pump med en kapacitet som är anpassad efter filtertankens storlek och den poolvolym som anges i specifikationerna nedan. Pumpen måste ha tillräckligt med ström för att kunna cirkulera allt poolvatten 5 gånger per dygn – märk väl: genom filtermaterialet. Som huvudregel ska pumpens vattenreningskapacitet som ett minimum vara poolens vattenvolym delat med 5. Pumpen kan användas med saltvatten.

Montering och slanganslutning
Systemet kan monteras direkt på alla pooler och pooler med ett vanligt pumputtag och är anpassat till standardslangar på Ø32/38 mm. Levereras exklusive filtermaterial och slangar till poolen.

Specifikationer

Driftövertryck: 1.5 bar
Elkabelns längd inklusive kontakt: 1,5 meter
Max. omgivande temperatur; 35 gr. C.
Min. omgivande temperatur: -4 Gr. C
Max. poolstorlek liter: 40 000
Pumpeffekt: 600 W
Pumpeffekt l/timme: 17 000 Reningskapacitet l/timmen
Filterballs: 12,700
Reningskapacitet l/timmen filtersand: 12,180
Qmax (l/min): –
Hmax m: 10
Manometer: Ja
Förfilter: Ja
Filtertankstorlek mm: Ø 500
Filtersand: 75
Filterballs gram: 2100
Ström: 230 V/50 Hz
Slanganslutning mm: Ø32/38/50
Pumptyp: Självsugande