-4%

Automatisk PH reglering pool

Rek pris 4,979.00 kr
Vårt pris 4,799.00 kr

Automatisk PH reglering pool

Lagerstatus: Skickas inom 1-3 dagar från externt lager SKU: SF-1815 Kategorier: ,

Automatisk PH reglering pool

Med Easy pH installerad vid poolen behöver du inte längre komma ihåg att testa badvattnets pH-värde. Med automatisk PH reglering balanseras pH-värdet automatisk om pH-värdet är för högt. Automatisk PH reglering kan sänka pH-värdet men kan inte öka pH-värdet. I större delen av Norden blir vattnet ofta allt för alkaliskt och man behöver därför tillsätta syra för att sänka pH-värdet.

Vad är pH?

PH är ett mått på badvattnets surhetsgrad. Den kommer alltid att variera beroende på påverkan från miljön — till exempel tillförs det regnvatten och vatten försvinner genom avdunstning.

Det idealiska pH-värdet för badvattnet i en pool är mellan 7,0 och 7,4. För att bibehålla ett hälsosamt pH-värde och undvika de obehagliga effekterna av för basiskt badvatten, är det viktigt att vattnet balanseras kontinuerligt.

Så påverkas badvattnet av fel pH-värde

Om pH-värdet inte justeras löpande, kan du uppleva flera biverkningar. En av de viktigaste är att den desinficerande effekten av vattenvårdande produkter sänks markant. Vid ett pH-värde på 8 minskar faktiskt effektiviteten med hela 75 %. De badande kommer också kunna uppleva att ögonen blir irriterade, vattnet luktar mer av klor och huden blir öm och torr.

En felaktig pH-balans kan också orsaka korrosionsskador på stegar och annan utrustning av metall. Vattnet kan bli grumligt och det kan fastna kalkavlagringar på linor och utrustning.

Komplett med installationspaket ?

PDF manual